Hjem / Nyheter / Ny bok om Magnus Carlsen
En portrettbok om Magnus Carlsen ble lansert på fredag, og den har skapt litt bølger i sjakkmiljøet - i hvert fall i tabloidpressen.

Ny bok om Magnus Carlsen

En portrettbok om Magnus Carlsen ble lansert på fredag, og den har skapt litt bølger i sjakkmiljøet – i hvert fall i tabloidpressen.

VG skriver:
I boken «Magnus» av Aage G. Sivertsen blir det hevdet at foreldrene til Magnus Carlsen ikke likte at Simen Agdestein prøvde å fortelle dem hvordan de skulle oppdra sjakkgeniet.
– Tull og fullstendig feil, kommenterer Simen Agdestein selv overfor VG.

Les VG-artikkelen

Boka tar nok for seg litt mer kontroversielle temaer enn tidligere bøker har gjort. Samtidig gir den også innsikt i hittil ukjente historier, som f.eks Dag Sødtholt (SOSS 1952) som NRK skriver ga Carlsen flere åpningstips tidligere i karrieren. De har også intervjuet både Sødtholt og Carlsen om dette.

Eventyret med Carlsen startet den dagen han endelig fant løsningen for svart i en spesiell variant av åpningen «Dragen». Sødtholt sendte en tekstmelding til Henrik Carlsen, som levere analysen videre til Magnus Carlsen.
Allerede neste dag spilte sjakkstjernen nettopp Dragen.

Les NRK-artikkelen

I en kommentar på Facebook-siden for boka si, tar forfatter Arne Danielsen kollega Aage Sivertsen i forsvar:

Aage Sivertsens nye Magnus-bok foreligger nå. Aage og jeg er klubbkamerater i Vålerenga sjakklubb og har fulgt Magnus sammen både i Chennai og Sotsji. Hans bok baserer seg delvis på min, men har også en annen vinkel. For eksempel kjenner også jeg godt til uenigheter mellom Simen Agdestein og familien Carlsen, uten at jeg har prioritert dette på samme måte som Aage. Ønsker den nye boka velkommen, og håper den fører til økt generell økt interesse for å lese bøker om Magnus og sjakk.

Tidens Krav har også en artikkel hvor de har intervjuet Sivertsen, men den krever innlogging

 


Det er Kagge forlag som gir ut boka og de skriver følgende:
En portrettbok om Magnus Carlsen, også kjent som «sjakkens Mozart».
Om sjakkspillets psykologi, om lek versus trening, om allsidighet versus fokusering.

Magnus Carlsen er regjerende verdensmester og verdens beste sjakkspiller. Hva er hemmeligheten bak hans suksess? Hvilken rolle spiller familie og omgivelser, måten å spille og trene på, måten å forberede seg før partier eller den bevisste bruken av mentorer, trenere og sekundanter?

I Aage Sivertsens bok kommer vi tettere inn på Magnus Carlsen og det ekstremt krevende miljøet som utgjør sjakkens verdenselite. I ulike turneringer og partier møter vi Magnus og teamet hans og får innblikk i Team Carlsens forberedelser, gjennomføring og taktikk. Sivertsen har også fått mange av motstanderne i tale i denne rike, varierte og underholdende beretningen – fra Garri Kasparov til Vishy Anand og med stadige henvisninger til den amerikanske sjakklegenden Bobby Fischer og hans eksentriske meritter og liv. «Alle feil i sjakk skyldes mangel på karakter,» ifølge Kasparov. Det er en påstand mange sjakkmestere vil underskrive. Og er det noe som kjennetegner Magnus Carlsen, er det nettopp – karakter og vinnerinstinkt.

Fra forlagets hjemmesider


 

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.