Hjem / Aktuelt / Magnus Carlsen lanserer ny app – nå for sjakktrening
I dag, midt i VM, har Magnus Carlsen lansert sin ferskeste sjakk-app. Og den kan allerede lastes ned!

Magnus Carlsen lanserer ny app – nå for sjakktrening

magnus-trainer-magnus

I dag, midt i VM, har Magnus Carlsen lansert sin ferskeste sjakk-app. Og den kan allerede lastes ned!

– Mitt ønske er å innføre sjakk til en helt ny generasjon av spillere og fans, sier Magnus Carlsen i en pressemelding i dag.

Magnus Trainer

Den nye appen heter Magnus Trainer, og fokuserer på sjakktrening. Den forrige, Play Magnus, fokuserte på sjakkspilling.

– Jeg gleder meg over at denne appen vil gjøre det mulig for folk i alle aldre, fra alle bakgrunner og på alle ferdighetsnivåer å ha det gøy og oppleve spillet sjakk. Gjennom en ny og innovativ måte skal appen hjelpe de som allerede spiller sjakk til å bli bedre, sier verdensmesteren i pressemeldingen.

mt_app_vertical_rgb_black

Appen er utviklet av Magnus selv og et team av trenere og stormestre.

Appen kan lastes ned i app-store allerede i dag.

Minispill

Gjennom Magnus Trainer, får brukerne tilgang til flere innovative minispill som er utviklet av teamet. Dette skal fungere som læringsverktøy for å forbedre ulike aspekter til sjakkspilleren.

– Etter å ha opplevd en enorm positiv respons fra spillere rundt om i hele verden, er vi glade for å lansere den første versjonen av Magnus Trainer, sier Kate Murphy, administrerende direktør i Play Magnus i pressemeldingen.

magnus-laidback

Magnus Trainer er lagt opp slik at man via interaktive verktøy skal få underholdende læring. Gjennom minispill skal appen kunne tilpasses sjakkspillere på alle ferdighetsnivåer, både nybegynnere og sterke klubbspillere.

– Play Magnus har blitt lastet ned over 900.000 ganger, og vi håper at dette programmet vil skjerpe ferdighetene til både nybegynnere og erfarne spillere, samt tilby brukerne en større forståelse og mestring av spillet som Magnus har spilt siden han var 7 år gammel, sier Murphy i pressemeldingen.

 

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.

3 Kommentarer

  1. Når kommer den for android?

    • Hei, vi har ikke fått noe informasjon om dette, men sannsynligvis i løpet av få dager. Det er Apples appstore det tar lang tid å komme igjennom =)

  2. Magnus Trainer. I noen oppgaver skal man sette sjakk ved hjelp av navngitte metoder: f.eks. Halematt, Arabisk matt, Bodens matt eller Kvelermatt. Selv om man ser hvordan man skal matte, og kan trykke «i» for leksjon og eksempel, kan det hende man velger feil metode.
    Da får man ingen mulighet til å gå tilbake for å se hvordan rett metode ville artet seg. Man får heller ikke vite hva som var rett metode.
    Hva er filosofien bak dette?