Hjem / Aktuelt / EM for klubblag: IM-norm til Mihajlov var eneste opptur
Knappe tre måneder etter forrige IM-norm, slo FM Sebastian Mihajlov til igjen. Men han kan likevel måtte ta to IM-normer til.

EM for klubblag: IM-norm til Mihajlov var eneste opptur

FM Sebastian Mihajlov. Foto: Lars AO Hedlund
FM Sebastian Mihajlov. Foto: Lars AO Hedlund

Knappe tre måneder etter forrige IM-norm, slo FM Sebastian Mihajlov til igjen. Men han kan likevel måtte ta to IM-normer til.

Det gikk trått for de norske lagene i EM for klubblag, og kun SK 1911 gjorde som forventet. Men det var likevel et stort norsk lyspunkt da FM Sebastian Mihajlov remiserte internett-kjendisen «Ginger-GM», GM Simon Williams (ENG 2444) i siste runde og sikret seg sin andre IM-norm.

7-runders IM-norm

FM Sebastian Mihajlov tok en IM norm i Barcelona i sommer, og har spilt solid. Under EM for klubblag møtte han verdensstjernen Li Chao, som spilte i Norway Chess i vår.

Mihajlov avsluttet også mot en verdensstjerne, publikumsfavoritten «Ginger-GM» er en kjent internett-kommentator og har laget flere instruksjonsvideoer både på eget selskap og for Chessbase. Det holdt likevel ikke mot Mihajlov som holdt Williams til remis og dermed sikret sin 2. IM-norm.

Problemet ligger bare i at EM for klubblag kun spilles over 7 runder. Det kreves 27 partier for en IM-tittel. Hans første IM-norm var en 9-runders norm. Dermed må han ha 11 partier i sin siste IM-norm for å få tittelen. Eller så må han faktisk ta to IM-normer.

EM for klubblag

EM for klubblag ble altså avsluttet i helgen, og i åpen klasse hadde Norge med tre lag: Vålerenga (rangert som nr 13), OSS (32) og SK 1911 (49).

Vålerenga var høyest rangerte norske lag, og spilte omtrent på pari i forhold til rating. De slet med å avgjøre jevne kamper og spilte hele 3 uavgjorte lagmatcher. Dermed endte de på en 29. plass med 2 lagseire, 3 uavgjort og 2 tap. IM Aryan Tari tjente 6 ratingpoeng på de 7 partiene, og nærmer seg nå for alvor 2600.

OSS var rangert som nr 32 men endte som nr 38, dette trass i at laget samlet gikk opp 20 ratingpoeng. OSS vant mot de dårligere lagene, og tapte mot de bedre – men slo også 23. rangerte LSG i et jevnt oppgjør i 3. runde.

SK 1911 er regjerende norske mestre for klubblag, men var rangert som nr 49 i EM. Flere av lagets toppspillere er i New York og følger Magnus Carlsen, og dermed kunne ikke laget stillet toppet i EM. FM Eivind Olav Risting ble eneste spiller som ikke tapte ratingpoeng, men likevel fikk laget samme plassering som forhåndsrangeringen.

Komplette resultater:

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.