Hjem / Nyheter / Dette kan bli norsk sjakks nye president
Morten L. Madsen er daglig leder for Barnebyen i Bergen (SOS-barnebyer) og har i de to foregående periodene vært visepresident i Norges sjakkforbund.

Dette kan bli norsk sjakks nye president

Morten L. Madsen er daglig leder for Barnebyen i Bergen (SOS-barnebyer) og har i de to foregående periodene vært visepresident i Norges sjakkforbund.

Ny president skal velges på kongressen i Tromsø 10. juli i år, etter at president Bjørn Salvesen ikke tok gjenvalg. Nå har valgkomiteen kommet med sin innstilling, og de foreslår visepresident Morten L. Madsen som ny president i Norges sjakkforbund.

– Ydmyk

Morten L. Madsen. Foto: Sjakk.no
Morten L. Madsen. Foto: privat

– Det er med ydmykhet jeg stiller til valg som president i Norges sjakkforbund. Norsk sjakk er inne i en fantastisk periode, både når det gjelder bredde og topp, og jeg gleder meg til å ta fatt på denne oppgaven, sier valgkomiteens presidentkandidat, Morten L. Madsen, i en pressemelding fra Norges sjakkforbund.

Han trekker frem et par eksempler:

– SkoleSjakken blomstrer allerede i to fylker og vi gleder oss stort til fortsettelsen. Vi har verdensmesteren, vi har en ung fremadstormende generasjon, vi har god medlemsvekst, og vi har en bredde og oppmerksomhet vi ikke har sett på mange år. I mitt verv til nå, har jeg blitt mer kjent med noen av de mange ildsjelene vi har i sjakkmiljøet. Klarer vi å forene alle disse gode kreftene med det momentum vi har nå, tror jeg vi går en svært lys fremtid i møte, sier han i pressemeldingen.

Madsen er leder for barnebyen i Bergen (SOS barnebyer) og har samtidig god organisasjonserfaring fra det frivillige liv, hovedsakelig i sjakk og fotball.

Valgkomiteens innstilling

Valgkomiteen har foreslått 4 nye til styret i år:

– Vårt forslag til sentralstyre består av en god blanding av solid erfaring og nye krefter. Jeg vil understreke at valgkomiteens innstilling er enstemmig og at utskiftningene kommer som en følge av frivillig avgang, sier leder av valgkomiteen, Arne Danielsen, i sjakkforbundets pressemelding.

Valgkomiteen 2015-2016 har bestått av Arne Danielsen (leder), Anniken Vestby og Jøran Aulin-Jansson. Alle i styret er sjakkspillere, og flere er kjente fjes.

Disse foreslås til Norges sjakkforbunds styre:

President: Morten L, Madsen, Sotra (rykker opp fra visepresident)
Visepresident: Vibeke Ekeland Grønn, OSS (ny)
Kasserer: Otto Milvang, Nordstrand (gjenvalg)
Turneringssjef: Henrik Sjøl, Akademisk (gjenvalg)
Styremedlem: Bård Vegar Solhjell, direkte (gjenvalg)
Styremedlem: Ellen Carlsen, OSS (ny)
Styremedlem: Vilde Bjerke, Lillehammer (ny)
Styremedlem: Steinar Leite, Modum (ny)

– Vi har jobbet for å sette sammen et styre med arbeidslyst og entusiasme samt spennende og utfyllende kompetanse. Kvinneandelen er økt i forhold til sittende styre. Vår nye presidentkandidat er eksisterende visepresident og har bred tillit i norsk sjakk, sier Danielsen.

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.