Hjem / Aktuelt / Oslo blir Norges søkerby for sjakk-VM 2018 – Stavanger søker VM i lyn- og hurtigsjakk 2017
Rettighetshaver av sjakk-VM har stor tiltro til norske sjakk-initiativ. Dermed kan det bli to VM-er i Norge!

Oslo blir Norges søkerby for sjakk-VM 2018 – Stavanger søker VM i lyn- og hurtigsjakk 2017

Rettighetshaver av sjakk-VM har stor tiltro til norske sjakk-initiativ. Dermed kan det bli to VM-er i Norge!

Det skriver Norges Sjakkforbund i en pressemelding i dag.

Rettighetshaveren av sjakk-VM, Agon, har gjort det klart at VM-matchen i 2018 kun er aktuell for hovedsteder. Det innebærer at Oslo alene konsentrerer seg om denne matchen.

Stavanger på sin side retter blikket mot lyn- og hurtig-VM, som var stor suksess på norske TV-skjermer i romjula, etter direkte oppfordring fra Agon-direktøren.

Søker om sjakk-VM

Morten L. Madsen, president i Norges Sjakkforbund
Morten L. Madsen, president i Norges Sjakkforbund

I desember fikk en gruppe entusiaster i Oslo i samarbeid med Norges Sjakkforbund en støtte på kr 500.000 fra Oslo Kommune til å lage en søknad om å få neste VM-match i sjakk til Oslo i november 2018.

– VM-matchene er det største innen sjakken. Å ha muligheten til å få oppleve dette på hjemmebane, nå når Norge har verdensmesteren i Magnus Carlsen, er veldig spennende. Norges Sjakkforbund håper søknadsprosessen fører frem, og at neste VM-match finner sted i Oslo i 2018, sier Morten L. Madsen, president i Norges Sjakkforbund.

Arbeidet med søknaden er godt i gang, og prosessen skjer i tett dialog med de ulike interessenter. Målet er å få på plass en søknad i løpet av januar 2017.

– Uten byrådets støtte hadde det ikke vært mulig å søke om sjakk-VM i 2018 til Oslo. Det må reises mange sponsorpenger, så prosessen fremover er krevende, men spennende, utdyper generalsekretær i Norges Sjakkforbund, Geir Nesheim.

Kjell Madland, styreleder i Altibox Norway Chess, sier:
Kjell Madland, styreleder i Altibox Norway Chess, sier:

Satser stort i Stavanger

Altibox Norway Chess 2017 spilles 5. til 17. juni i år med blant annet Magnus Carlsen, Sergey Karjakin og Vishy Anand. I tillegg har rettighetshaveren utfordret organisasjonen til å utvikle et konsept for lyn- og hurtigsjakk-VM i Stavanger, enten i år eller neste år.

– Vi vil se på initiativet fra Agon, og undersøke med våre samarbeidspartnere og politiske kontakter i Stavanger, sier Kjell Madland, styreleder i Altibox Norway Chess.

VM i lyn- og hurtigsjakk samler opp mot 200 av verdens beste spillere til 5 intensive dager. 4 verdensmestre kåres i de to disiplinene, i både åpen klasse og kvinneklasse.

– Et slikt arrangement er helt klart interessant for regionen vår. Det vil være attraktivt å få samlet så mange av verdens spillere hit, med all mediedekning det genererer, sier avslutter Madland.

Fem spillere er klare for superturneringen i Stavanger. I tillegg til de som spilte VM-match i 2013, 2014 og 2016, er også Levon Aronian og Carlsen-sekundant Maxime Vachier-Lagrave klare for turneringen. Flere nye spillere slippes snart.

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.

En kommentar

  1. I see you don’t monetize sjakknytt.no, don’t waste your traffic, you can earn extra cash every month
    with new monetization method. This is the best adsense alternative for any type of website
    (they approve all sites), for more info simply search in gooogle: murgrabia’s tools

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *