Hjem / Nyheter / EM for klubblag etter to runder: én seier – ett tap for alle norske lag
Etter to runder i EM for klubblag står alle de tre norske lagene med 3 poeng: største overraskelse hittil var kanskje OSS' kvinnelag som tok sin første lagseier i EM noen sinne!

EM for klubblag etter to runder: én seier – ett tap for alle norske lag

Etter to runder i EM for klubblag står alle de tre norske lagene med 2 poeng: største overraskelse hittil var kanskje OSS’ kvinnelag som tok sin første lagseier i EM noen sinne!

Lagmessig har det ikke vært store overraskelser i åpen klasse, men individuelt har noen bomber slått ned i feltet: Hikaru Nakamura (USA 2816) tapte for Pelletier (SUI 2557) og Anish Giris (NED 2798) tapte for Babula (CZE 2554).

Tredje runde starter kl 15:00 i dag, og igjen kan vi forvente noen norske seire, men håper på tre.

Oslo Schakselskap

I første runde slo OSS oppskriftsmessig 5,5-0,5 den finske klubben Aatos. OSS er 12. rangert i turneringen og møtte Aatos som var rangert som nr 37. Kun Jon Ludvig Hammer fikk noenlunde jevn matching mot Tomi Nybäck, men vant en typisk Hammer-seier. De andre spillerne på laget hadde 300-400 ratingpoeng på sin motstander, men Lars Oskar Hauge måtte likevel ta til takke med remis.

I andre runde ble det tyngre, da de møtte Alkaloid fra Makedonia som er tredjerangert. Med spillere som Ivanchuk, Tomashevsky og Andreikin, ble OSS litt for lette i dette selskapet og tapte 0,5-5,5. Agdestein holdt Tomashevsky til remis.

I tredje runde møter OSS KBSK Brugge, som er 26. rangert. Her bør det bli en komfortabel seier.

Vålerenga

Også Vålerenga vant oppskriftsmessig i første runde, med samme score som OSS: 5,5-0,5. De møtte 40. rangerte Brønshøj Skakforening, og kun IM Kristian Stuvik Holm måtte ta til takke med remis som sort mot IM Jacob Carstensen.

I andre runde møtte også Vålerenga et slugger-lag: SHSM Legacy Square fra Russland er 8. rangert med spillere som Nepomniachtchi og Evgeniy Najer på topp-bordene – og Vålerenga gikk også ned med 0,5-5,5. Her klarte Evgeny Romanov på topp-bordet å holde Nepo til remis!

I tredje runde møter Vålerenga Grupo Desportivo Dias Ferreira fra Portugal. De er 29. rangert og også Vålerenga bør få en komfortabel seier.

Oslo Schakselskap, kvinnelag

I første runde møtte OSS kvinner det 5. rangerte russiske laget SPB og tapte som forventet 4-0. Alle bordene var 300-400 høyere ratet enn OSS.

I andre runde, derimot, kom første store overraskelse: OSS, som 11. og nest siste rangert, kan egentlig forvente flere smultringer i turneringen. Når selv 9. rangerte Midland Monarchs har 100 i snittrating høyere enn OSS, er det et hardt felt. Men sjakk avgjøres som kjent på brettet, og ikke på papiret…

Kvinnelaget vant 2,5-1,5 mot nevnte Midland Monarchs etter at både Ellisiv Reppen og Yonne Tangelder vant sine partier, mens WGM Olga Dolzhikova holdt remisen. Dette er OSS’ kvinnelags første lagseier noensinne i EM for lag.

I tredje runde møter OSS det Israelske laget Rishon Lezion som er rangert som nr 10. Her blir det en jevn match, og vi kan håpe på nok en seier til OSS!

Les også OSS’ sine oppsumeringer:

Lenker

Spilleplan

Alle runder starter kl 15:00:

  1. Søndag 18. oktober
  2. Mandag 19. oktober
  3. Tirsdag 20. oktober
  4. Onsdag 21. oktober
  5. Torsdag 22. oktober
  6. Fredag 23. oktober
  7. Lørdag 24. oktober

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.