Hjem / Nyheter / Zürich Chess Challenge: Nakamura snøt Anand for seieren
Zurich Chess Challenge hadde også i år et format som favoriserte hurtig- og lyn-haiene. Derfor var det ingen overraskelse at Viswanathan Anand og Hikaru Nakamura ledet an, men Nakamura trakk det lengste strået på berger-kvalitet.

Zürich Chess Challenge: Nakamura snøt Anand for seieren

Zurich Chess Challenge hadde også i år et format som favoriserte hurtig- og lyn-haiene. Derfor var det ingen overraskelse at Viswanathan Anand og Hikaru Nakamura ledet an, men Nakamura trakk det lengste strået på berger-kvalitet.

Turneringen ble spilt som en dobbel berger (alle mot alle). De første fem rundene med hurtigsjakk (40 minutter + 10 sekunder per trekk) og de avsluttende fem rundene med lynsjakk (3 minutter +  2 sekunder per trekk). Hurtigsjakken ga 2 poeng for seier og 1 for remis, mens lynsjakken ga 1 poeng for seier og 0,5 for remis.

Viswanathan Anand gjorde alle kritikere til skamme og ledet turneringen med 1 poeng før siste dag, men i hurtigsjakkens siste parti tok Nakamura innpå. Dermed lå Anand og Nakamura likt før lynsjakken.

I lynsjakken tok de begge 3,5 poeng av 5 mulige og dermed måtte det finregnes på kvalitet. Her gikk Nakamura foran fordi han slo Giri og Aronian i lynsjakken mens Anand slo Aronian og Shirov.

I år fikk vi motsatt resultat av fjoråret, hvor Anand hadde bedre kvalitet enn Nakamura. Men, i fjor var det en stikkamp om seieren (som Nakamura vant), i år gikk det på kvalitet. Dermed vant Hikaru Nakamura Zurich Chess Challenge 2016, som han gjorde i fjor (etter armageddon).

Zurich Chess Challenge (10 runder):

Nr. Spiller Rating Poeng Bergerkvalitet
1. Hikaru Nakamura (USA) 2787 10.5 22.75
2. Viswanathan Anand (IND) 2784 10.5 21.75
3. Vladimir Kramnik (RUS) 2801 9.5 20.25
4. Anish Giri (NED) 2798 5.5 11.75
5. Levon Aronian (ARM) 2792 5.5 9.25
6. Alexei Shirov (LAT) 2684 3.5 9.75

Les også dekningen på chess.com og chessbase.com

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *