Hjem / Nyheter / Wesley So vant Bilbao Chess Masters
Etter seks runder med relativt blodfattig sjakk, med et par hederlige unntak, spilte GM Wesley So og GM Anish Giri stikkamp om seieren i Bilbao masters.

Wesley So vant Bilbao Chess Masters

Etter seks runder med relativt blodfattig sjakk, med et par (1, 2) hederlige unntak, spilte GM Wesley So og GM Anish Giri stikk-kamp om seieren i Bilbao masters.

Skjermdump fra 2700chess.com. Topp 10 i verden på liveratingen. Anand falt under 2800.
Skjermdump fra 2700chess.com. Topp 10 i verden på liveratingen. Anand falt under 2800.

I stikk-kampen vant Wesley So det første partiet og sikret en remis som sort i det andre. Dermed vant Wesley So sin sterkeste turnering noen sinne. So vant også Millionaire Chess og Capablanca Memorial i 2014, men ingen av de turneringene hadde spillere på topp10-listen. Bilbao hadde 4.

I Bilbao Chess Masters var det kun 4 deltakere som spilte en dobbelt berger (alle mot alle). Det var en del blodfattig sjakk, altså få seire.

Etter 12 partier var det kun 2 partier med seier. Dermed så også resultatlisten ganske stusselig ut. Siden turneringen gir 3 poeng for seier og 1 poeng for remis, var det ingen som fikk over 50 % score (men både So og Giri endte med +1)!

Bilbao Chess Masters:

Nr Spiller Land Poengsum Rating
1 GM Wesley So USA 8/18 2760
2 GM Anish Giri NED 8/18 2798
3 GM Viswanathan Anand IND 5/18 2803
4 GM Liren Ding CHN 5/18 2782

Anands dårlige resultater førte han under 2700 i rating, hvilket betyr at det nå kun er 2 spillere over 2800: Carlsen (2850) og Topalov (2803).

 

So – Ding
En kongeindisk rematch

I første runde våget Wesley So seg inn i en klassisk kongeindisk, en åpning han til de grader ble rundspilt i av Hikaru Nakamura under Sinquefield Cup. Dette partiet derimot viste dype åpningsforberedelser og vakre ofre:

Giri – Anand:
– Mitt verste parti noen sinne

Det er sjeldent man ser Vishy gjøre så mange rare trekk, kommenterte flere på sosiale medier mens partiet foregikk. Anand var enig og sa under pressekonferansen etterpå at det kanskje var hans verste parti noen sinne, og at han aldri hadde gjort så mange tåpelige trekk.

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.