Hjem / Aktuelt / VM-matchen i New York: Carlsen vs Karjakin
Etter å ha nedsablet Fabiano Caruana i siste runde i kandidatturneringen er det klart: Russeren Sergey Karjakin utfordrer Magnus Carlsen om VM-tittelen i New York i november!

VM-matchen i New York: Carlsen vs Karjakin

Etter å ha nedsablet Fabiano Caruana i siste runde i kandidatturneringen er det klart: Russeren Sergey Karjakin utfordrer Magnus Carlsen om VM-tittelen i New York i november!

Mens alle de andre partiene i siste runde, pent og pyntelig ble remis, var Karjakin-Caruana et kampparti fra første trekk. Caruana måtte sannsynligvis vinne partiet som sort, og gikk rett i strupen på Karjakin.

Sergey Karjakin slo til før tidskontrollen

Det var lenge uklart i partiet mellom Caruana og Karjakin. Da nærmet seg tidskontrollen begynte Caruana å få et lite overtak (-0,30 iflg Komodo på 30 plies dybde). Men så kom tabben.

Karjakin oppdaget dette og ofret et tårn for et ustoppelig angrep. I løpet av 3-4 trekk var det helt tapt. Dermed ga Caruana opp og Sergey Karjakin blir spilleren som får utfordre Magnus Carlsen om VM-tittelen i New York i november i år.

Vidunderbarna Karjakin og Carlsen

Russiske Karjakin, tidligere ukrainer, er tidenest yngste stormester, og fikk tittelen i en alder av 12 år og 7 måneder. Han og Magnus Carlsen er jevngamle og var begge regnet som vidunderbarn i sine yngre dager. Carlsen er selv tidenes tredje yngste stormester (han fikk tittelen 13 år og 4 måneder gammel).

Disse ble begge spådd en stor fremtid. Og når de nå har vært GM-er halve livet, skal de endelig møtes i den jeveste kampen av dem alle: Kampen om VM-tittelen.

Endelig resultatliste:

Nr Spiller Poeng
1 Sergey Karjakin 8,5
2 Fabiano Caruana 7,5
3 Viswanathan Anand 7,5
4 Levon Aronian 7
5 Giri, Anish 7
6 Svidler, Peter 7
7 Nakamura, Hikaru 7
8 Topalov, Veselin 4,5

Spill igjennom alle partiene her:

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.