Hjem / Nyheter / Politiken: Ett napp – ett glapp
Det så lenge ut som det kun skulle bli ett napp i dag. Til IM Kristian Stuvik Holm. Men Caïssa ville det annerledes: Holm overspilte en fabelaktig stilling og tapte. Men i noe som så vanskelig ut, reddet Eivind Olav Risting remis og dermed tok han et IM-napp!

Politiken: Ett napp – ett glapp

Det så lenge ut som det kun skulle bli ett napp i dag. Til IM Kristian Stuvik Holm. Men Caïssa ville det annerledes: Holm overspilte en fabelaktig stilling og tapte. Men i noe som så vanskelig ut, reddet Eivind Olav Risting remis og dermed tok han et IM-napp!

Normen til Eivind Olav Risting, som spiller i SK 1911 i Oslo, vil vi karakterisere som overraskende. Men han har forbedret seg sterkt i år, og gjennom turneringen har han spilt solid, agressivt og godt, og fortsetter spillet på denne måten, kommer nappene på løpende bånd, Hvis han vinner i morgen, er han faktisk kun et halvpoeng unna GM-napp også. Se parti lenger ned i artikkelen.

IM Kristian Stuvik Holm spilte hardt på seier i dag, forståelig nok, da han med seier ville sikret seg et GM-napp. Han hadde flere taktiske knock-outs, men for oss som ser på partiene gjennom computer-øyne, er det mye enklere å finne disse enn når man sitter ved bordet. Parti med et par vinstvarianter kan sees lenger ned i artikkelen.

GM Jon Ludvig Hammer slet mot GM Tiger Hillarp Persson (SWE 2563) og tok en remis etter 34 trekk og begge er nå på 7,5 poeng. Det er nå 6 spillere på 7,5 poeng og de møter hverandre i siste runde: GM Markus Ragger (AUT 2688) møter GM Sebastian Maze (FRA 2575), GM Jon Ludvig Hammer møter GM Liviu-Dieter Nisipeanu (GER 2654) mens Hillarp Persson møter GM Samuel Shankland (USA 2656).

GM Liviu-Dieter Nisipeanu er nå Tysklands beste spiller etter at Arkadij Naiditsch meldte overgang til Aserbajdsjan og offiselt begynte å spille for landet denne måneden.

Det er sannsynlig at en av disse vinner, og kvaliteten er såpass jevn at alt vil avgjøres i siste runde. Jon Ludvig Hammer var heldig med paringen og endte opp med 6 hvitpartier og 4 sortpartier i turneringen, selv om han har slitt litt med å trenge igjennom i hvitpartiene.

Nevnte Eivind Olav Risting står med 6,5 poeng mens vi på 6 poeng finner en relativt stor norsk kontingent: CM Joachim Solberg, FM Johannes Haug, FM Johan-Sebastian Christiansen, IM Kristian Stuvik Holm, FM Benjamin Haldorsen og Eivind X Djurhuus.

Resultatliste finnes her

Alle norske resultater her

Joachim Solberg har også skrevet fra rundene i Danmark.

Runde 10 spilles søndag 2. august kl 1000 og kan følges med kommentarer på turneringens hjemmeside eller på chess24.com, chessbomb eller chessdom mfl.

Napp-partiet: GM Lars Schandorff (DEN 2520) – Eivind Olav Risting (SK1911 2190):

Glapp-partiet: Kristian Stuvik Holm (Vålerenga 2398) – GM Jakob Vang Glud (DEN 2531)

Foto: Politiken Cup (IM Kristian Stuvik Holm vs GM Jakob Vang Glud)

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *