Hjem / Aktuelt / Nytt på sjakknytt: Partidatabasen og ratingsiden
Noen observante lesere har kanskje merket dette mens vi testet funksjonaliteten, men nå er det klart for lansering: Partidatabasen og Ratingsiden.

Nytt på sjakknytt: Partidatabasen og ratingsiden

Noen observante lesere har kanskje merket dette mens vi testet funksjonaliteten, men nå er det klart for lansering: Partidatabasen og Ratingsiden.

Sjakknytt har som mål å være den ene siden du trenger for å holde deg oppdatert på norsk sjakk. Med partidatabasen og ratingsiden er vi ett steg nærmere målet. Men kom gjerne med tips om hva du ønsker skal bli det neste vi implementerer!

I samarbeid med Aalesunds Schaklag presenterer vi nå ratingsidene og partidatabasen!

Unik oversikt over FIDE-ratingen. Historisk tilbake til 1971. Her er Simen Agdesteins historiske graf.
Unik oversikt over FIDE-ratingen. Historisk tilbake til 1971. Her er Simen Agdesteins historiske graf.

Ratingsiden

Norsk offisiell rating oppdateres fire ganger i året, men uoffisiell rating oppdateres nærmest daglig. Ditt aller ferskeste ratingtall er nå mulig å finne på våre ratingsider. I tillegg får du en unik oversikt over ratinghistorikken i FIDE som ikke er tilgjengelig på denne måten noe annet sted på nett. Simen Agdesteins FIDE-rating går f.eks. helt tilbake til 1982

Knut Jøran Helmers’ FIDE-rating går tilbake til 1975 og GM Leif Øgaards graf går tilbake til FIDE-ratingens barndom.

I tillegg har vi selvfølgelig alt av topplister og annen statistikk. I tillegg har vi en av de kraftigste og mest tilpassingsdyktige søkemotorene for norsk rating (eksempel her og her)

Søk etter deg selv her:

I tillegg får du en unik oversikt over forskjellige rangeringer i klubb, i aldersklassen din, i Norge og andre rangeringer. Dette får du ved å klikke på fanen «rangering» under spillerinformasjonen.

Til ratingsiden

Partier

20160318partibasen2Vi har nå samlet over 12000 norske partier og legger ut hundervis av nye partier hver uke i det som kommer til å bli den største norske partidatabasen. Vi har et mål om å samle nær 100.000 norske partier i denne databasen og jobber stadig med utviklingen av denne.

Alle partiene blir analysert trekk for trekk av Stockfish, og gir en graf i partiet slik at du enkelt kan sjekke for taktiske blemmer.

Vår partidatabase fungerer slik at den jevnlig scanner TurneringsService for nye partier. Hvis du som turneringsleder vil ha partiene dine inn i denne databasen, er alt du trenger å gjøre å laste opp partiene via TurneringsService sin funksjonalitet og partiene vil dukke opp her. Analysert med et godt brukergrensesnitt og gjennomspillbart! Enklere blir det ikke!

Til partidatabasen

Vi er klar over at noe funksjonalitet mangler. Men dette kommer så fort vi får tid!

Av funksjonalitet som kommer kan vi nevne:

  • Last ned PGN-fil for spiller
  • Last ned PGN-fil for klubb
  • Mer statistikk om åpningsvalg for valgte spiller
  • Historiske partier for norske spillere

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.