Hjem / Aktuelt / Norway Chess forlater Grand Chess Tour
- Etter en lang og grundig vurdering har Altibox Norway Chess besluttet å forlate Grand Chess Tour, bekrefter Kjell Madland, styreleder i Altibox Norway Chess, i en pressemelding.

Norway Chess forlater Grand Chess Tour

– Etter en lang og grundig vurdering har Altibox Norway Chess besluttet å forlate Grand Chess Tour, bekrefter Kjell Madland, styreleder i Altibox Norway Chess, i en pressemelding.

Grand Chess Tour ble opprettet med ett mål for øyet: en liga med internasjonale begivenheter, hvor hver viste fram verdens beste spillere. Etter en vellykket førstesesong, vil Grand Chess Tour fortsette i 2016, men uten Altibox Norway Chess, som vil fortsette som en frittstående turnering, skriver de videre i pressemeldingen.

– Etter en lang og grundig vurdering har Altibox Norway Chess besluttet å forlate Grand Chess Tour. En trist, men for oss nødvendig beslutning, siden våre synspunkter avviker fra Grand Chess Tour sine på hva som er fremtiden for superturneringer, sier Kjell Madland, styreleder i Altibox Norway Chess, i en pressemelding.

Til chess.com sier Jøran Aulin-Jansson, talsmann for Norway Chess, at synspunktene på kommersiell sponsing og hva de ønsket å skape var de to sprikende punktene.

– Vi er skuffet over at Altibox Norway Chess forlater Grand Chess Tour, men ønsker dem alt godt for fremtiden og håper at vi kan samarbeide igjen i fremtiden, sier Malcolm Pein på vegne av Grand Chess Tour.

Magnus Carlsen skal uansett spille Norway Chess.
Magnus Carlsen skal uansett spille Norway Chess.

– Magnus kommer til å spille Norway Chess, men de andre turneringene har vi ikke fått invitasjon fra foreløpig. Hovedprioritet i år er selvfølgelig VM. Utover det vil Carlsen gjerne spille så sterke turneringer som mulig om det passer inn i oppkjøringen, sier Magnus Carlsens manager Espen Agdestein til TV 2.

Magnus Carlsen vant som kjent førsteutgaven av Grand Chess Tour. Avslutningen ble ikke uten kontroverser, da Maxime Vachier-Lagrave vant stikk-kamp mot Anish Giri, men likevel havnet bak han på resultatlisten. Dette førte også til at Maxime Vachier-Lagrave ikke fikk invitasjon til Grand Chess Tour 2016.

Ved oppstarten av Grand Chess Tour, og spesielt Norway Chess 2015, var det merkverdig at Sergey Karjakin ikke var i startfeltet. Russeren vant utgaven i både 2013 og 2014. Han er en kjent fan av Russlands president, noe Kasparov som kjent ikke er, og det ble spekulert i om Kasparov hadde trukket i noen tråder for ikke få ham med.

Les mer i VG, Tv2, Chess.com

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.