Hjem / Nyheter / NGP avsluttes: Turneringssjefen oppsummerer før siste helg
NSFs turneringssjef Henrik Sjøl oppsummerer Scandic Grand Prix 2015-2016 før sesongen avsluttes på Hell 24. til 26. juni.

NGP avsluttes: Turneringssjefen oppsummerer før siste helg

NSFs turneringssjef Henrik Sjøl oppsummerer Scandic Grand Prix 2015-2016 før sesongen avsluttes på Hell 24. til 26. juni.

Med kun 3 turneringer igjen (av 111), skulle man tro det meste var avgjort. Men kun i klasse 1 er vinneren klar.

Daniel Nordquelle. Foto: Sjakknytt
Daniel Nordquelle. Foto: Sjakknytt

Full pott for Nordquelle

– Daniel Nordquelle har oppnådd maksimal poengsum i klasse 1 i Scandic Grand Prix 2015 – 16, og er den eneste som er sikret 1. plass før siste helg, skriver Henrik Sjøl i en oppsummering på sjakk.no

I den øverste klassen, mesterklassen, leder Aryan Tari. Men med maks flaks kan Trygve Dahl fra arrangørklubben Hell stikke av med seieren.

Jevnt i klasse 2

Som vi skrev i forrige NGP-sak, er det superjevnt i klasse 2. Her leder nå Gisle Bjugn (Sotra), men uten poeng i de tre siste rundene, vil Svein Erik Lurdalen (Kongsberg) som er påmeldt, gå foran på grunn av deltakerbonus.

I klasse 3 er det helt likt mellom Odd Ristesund (Kampen) og Mathias Unneland (Aalesunds). Hvis Ristesund ikke forbedrer poengsummen på Hell, vil Unneland gå foran på grunn av NGP-kvalitet.

Usikkert også i klasse 4 og 5

Siden man får poeng for sin plassering i alle klasser i gruppen, er det ikke overraskende at alle tre som kjemper i teten i klasse 5 også kjemper i teten i klasse 4:

– Mathias Unneland, Aleksander Øye-Strømberg og Oskar Feed Jakobsen kjemper i teten i både klasse 4 og klasse 5. De to sistnevnte er allerede påmeldt til turneringene på Hell, skriver Sjøl.

I kampen om superbonusen blir det spennende helt til siste dag: Odd Ristesund har 14 seire, Trygve Dahl har 13. Og Ristesund skal kun spille 2 av de siste 3 turneringene, mens Dahl spiller alle 3.

NGP-sesongen avsluttes med følgende 3 turneringer på Hell til helga:

Les hele oppsummeringen til Henrik Sjøl på sjakk.no

 

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.