Hjem / Nyheter / «Magnus» får full distribusjon i USA
Filmen har blitt plukket opp av distribusjonsselskapet FilmRise i USA og får dermed full distiribusjon i verdens største filmmarked.

«Magnus» får full distribusjon i USA

Magnus-filmen hadde nettopp premiere. Les mer om filmen her.
Magnus-filmen hadde nettopp verdenspremiere. Les mer om filmen her.

Filmen har blitt plukket opp av distribusjonsselskapet FilmRise i USA og får dermed full distiribusjon i verdens største filmmarked.

Tidligere er filmen solgt til Belgia, Nederland, Luxembourg, Tyskland, Østerrike, Hong Kong, Israel og landene på Balkan.

Full distribusjon

Distribusjonsrettighetene til «Magnus» ble altså kjøpt av FilmRise som har distribuert flere hundre filmer på det amerikanske markedet, mest kjent er nok filmene Steve McQueen: The Man & Le Mans og Janis: Little Girl Blue, som begge ble nevnt i Oscar-sammenheng i fjor, men som ikke ble nominert.

– Vi er veldig spente på å jobbe sammen med FilmRise om «Magnus». De gjorde en veldig god jobb mes «Janis: Little Girl Blue», og med entusiasmen de har vist for Magnus, er vi overbevist om at de vil gjøre en god jobb her også, sier Susan Wendt som forhandlet på vegne av det norske produksjonsselskapet TrustNordisk, til ScreenDaily.

«Full distribusjon» betyr i denne kontekst (som dokumentarfilm) at filmen blir vist på et sted mellom 20 og 50 kinoer. Dokumentarfilmen «Janis: Little Girl Blue», som Wendt nevnte, spilte inn 3,3 millioner i billettinntekter på sin kinokarriere i USA, og hadde ca 47.000 som løste inn billett til filmen.

Norsk premiere i september(?)

mjxagnd2
Foto: Nordisk Film Distribusjon AS

«Magnus» har offisiell premiere i Norge 9. september, men etter hva Sjakknytt kjenner til, er det mulig premieren blir fremskyndet siden Sjakk-OL ble flyttet fram.

Filmen vil få premiere i USA på høsten, men noe nøyaktig tidspunkt er ikke bestemt. Men det er rimelig å anta at premieren i USA vil legges nærmere VM-matchen, siden den også spilles i USA.

Les hva anmelderne mener om filmen.

Les mer om Magnus i vår artikkel her.

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *