Hjem / Nyheter / Kvisvik fosser frem i Sverige
Etter 5 runder er det kun FM Brede Kvisvik som fortsatt har mulighet til å ta en IM-norm av de tre norske spillerne som deltar i Visma Chess Tournament 2016. Men det er 2400 i rating han trenger nå, ikke en IM-norm.

Kvisvik fosser frem i Sverige

Etter 5 runder er det kun FM Brede Kvisvik som fortsatt har mulighet til å ta en IM-norm av de tre norske spillerne som deltar i Visma Chess Tournament 2016. Men det er 2400 i rating han trenger nå, ikke en IM-norm.

FM Brede Alex. Kvisvik. Foto: Sjakknytt.no
FM Brede Alex. Kvisvik. Foto: Sjakknytt.no

I fredagens to runder spilte han først remis mot FM Filip Boe Olsen før han vant som sort mot indiske Rahul Kumar. Dette har ført Kvisvik opp i delt ledelse med 3,5 i IM-gruppe A. Samme poengsum som IM Titas Stremavicius (LTU 2446).

Med dette resultatet har Kvisvik gjort et stort hopp på ratinglistene og er oppe på uoffisielle 2339 i FIDE-rating. Hans høyeste rating noen sinne var 2342 for 4 år siden.

Som vi skrev i går, er det 2400 i FIDE-rating han nå trenger for IM-tittelen, da han har alle tre normene han trenger. Men selv om han skulle vinne alle de fire siste partiene, vil ikke det være nok til å bikke over 2400, som er det siste han trenger for IM-tittelen.

Lørdag spiller Kvisvik først hvit mot FM Jesper S Thybo (DEN 2385) og så sort mot IM Petro Golubka (UKR 2386).

Nok en tung dag for Christiansen og Mihajlov

IM Johan-Sebastian Christiansen har hatt to tunge dager. Også fredag tapte han to partier på rad og står med 0,5 poeng på de 5 rundene. Først tapte han som sort mot IM Daniel Fernandez (ENG 2462), deretter som hvit mot IM Tobias Hirneise (GER 2449).

Lørdag spiller Christiansen først sort mot IM Jonathan Westerberg (SWE 2498), deretter hvit mot GM Sergei Ovsejevitsch (UKR 2571).

FM Sebastian Mihajlov tapte fredagens første parti mot IM Daniil Shkuran (UKR 2420) men holdt remis mot danskenes stortalent, 12 år gamle FM Jonas Bjerre. Dermed står Mihajlov med 1,5 poeng på de 5 rundene. Lørdag møter han først Emil Lindahl (SWE 2215) som sort og deretter Mattis Olofsson-Dolk (SWE 2248) som hvit.

Verken IM Johan-Sebastian Christiansen og FM Sebastian Mihajlov kan lenger ta noen norm.

Følg partiene

Partiene spilles kl 10:00 og kl 15:30 hver dag fram til og med søndag.

Partier kan følges hos arrangøren, som også har TV-sending med kommentator, eller på chessbomb.com

Resultatlistene finnes her.

Se også sendingen under:

Broadcast live streaming video on Ustream

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.