Hjem / Nyheter / Kvalifisering til Norway Chess: Hammer, Tari, Grandelius og Yifan
6 av 10 deltakere i Altibox Norway Chess er klare, og nå er utfordrerne om den 10. plassen også klare. Selv om deltaker 7, 8 og 9 mangler.

Kvalifisering til Norway Chess: Hammer, Tari, Grandelius og Yifan

6 av 10 deltakere i Altibox Norway Chess er klare, og nå er utfordrerne om den 10. plassen også klare. Selv om deltaker 7, 8 og 9 mangler.

Norway Chess har tradisjonelt latt Noregs Sjakkforbund (NSF) utpeke den 10. spilleren i turneringen, og gjorde det også i år.

Vi er glade for å ha etablert et godt samarbeid med NSF, både om denne kvalifiseringsturneringen og på andre områder. Vi tror dette samarbeidet er fordelaktig for alle interessenter, spillere, sjakkentusiaster og sponsorer/partnere., sier Kjell Madland, styreleder i Altibox Norway Chess i en pressemelding.

Hammer må ut i kvalifisering

Etter at GM Jon Ludvig Hammer i år brøt 2700-grensen, virket det klart at han burde få den siste plassen i Norway Chess.

I en pressemelding i dag bekrefter Norges sjakkforbund derimot at det også i år blir en kvalifiseringsturnering. Følgende deltakere spiller:

  • Jon Ludvig Hammer (NOR 2705)
  • Hou Yifan (CHN 2673)
  • Nils Grandelius (SWE 2637)
  • Aryan Tari (NOR 2537)

Altibox Norway Chess er en flott turnering som skaper mye positiv oppmerksomhet om sjakk i Norge og ute. NSF vil gjerne bidra, og det at vi arrangerer kvalifiseringsturneringen er et godt eksempel i så måte, sier Bjørn Salvesen, president i NSF i pressemeldingen.

Som i fjor blir det først en langsjakk-turnering og deretter hurtigsjakk, men det gjøres noen små forskjeller fra fjorårets kvalifisering:

  • Antallet deltakere reduseres fra 6 til 4 (Curt Hansen, Simen Agdestein og Laurent Fressinet går ut – Hou Yifan går inn)
  • Langsjakk gir 3 poeng for seier og 1 poeng for remis. Hurtigsjakk gir 2 poeng for seier og 1 for remis.
  • Ved poenglikhet vil det spilles lynpartier om turneringsseier. Deretter armageddon.

Det er per nå ikke klart om det blir TV-sending fra turneringen og hvordan nettdekningen blir. I fjor var som kjent Magnus Carlsen kommentator for Tv2. Magnus Carlsens neste turnering ser ut til å bli Norway Chess i april, så det kan være muligheter for at Carlsen gjentar kommentatorjobben.

Spilles på Fagernes

GM Aryan TariNorges 12. stormester2015Foto: Gyro
IM Aryan Tari deltar i kvalifiseringsturneringen.
Foto: Gyro

Turneringen spilles på Fagernes i påsken, 23. til 26. mars, samtidig som Fagernes Chess International.

Sjakkturneringen på Fagernes i påsken har allerede mange høydepunkter, bl.a. med deltagelse fra 13 stormestere, deriblant de norske Simen Agdestein, Kjetil A Lie og Leif E. Johannessen. Vi er glade for at NSF legger kvalifiseringsturneringen til Fagernes og på den måten er med og bygger opp under dette flotte arrangementet, sier Hans Olav Lahlum, arrangør av Fagernes Chess International i pressemeldingen

Kvalifiseringsturneringen blir dermed den fjerde «gruppen» i Fagernes Chess International. De tre andre er GM-gruppen for spillere med FIDE-rating over 2150, IM-gruppen – en lukket gruppe for norm-muligheter med 10 spillere, Det åpne norske mesterskapet – en åpen turnering som teller i NGP-syklusen.

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.