Hjem / Nyheter / FM Johan-Sebastian Christiansen med sitt avgjørende IM-napp

FM Johan-Sebastian Christiansen med sitt avgjørende IM-napp

FM Johan-Sebastian Christiansen tok nettopp et sensasjonelt IM-napp i Visma Chess Tournament. Det er ikke sensasjonelt at Christiansen tar et IM-napp, han har 2 fra før, har 2397 i FIDE-rating og har steget jevnt oppover i det siste. Det sensasjonelle er måten han gjorde det på. Han var en av tre nordmenn i turneringen, og allerede etter tre runder avskrev vi sjansen for IM-napp. Dette blir Christiansens tredje IM-napp, han har også vært over 2400 i rating og har alle krav inne for tittelen.

Oppdatert: Sjakkbloggen har skrevet om nappet her

Christiansen ville det annerledes og vant seks partier på rad! Partiet i siste runde var et taktisk angrepsparti hvor danske IM Jens Ove Fries-Nielsen fikk gjennomgå. Partiet kan spilles igjennom med computeranalyser på chessbomb.com. Etter seks på rad, endte Christiansen faktisk på 2. plass i IM-gruppe B i turneringen.

IM Aryan Tari spiller i GM-gruppen, men får ikke en norm. Ei heller FM Brede A. Kvisvik som spiller i IM-gruppe A vil få en norm. Begge spiller fortsatt i det dette skrives.

Se alle norske resultater her

FOTO: Lars OA Hedlund

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *