Hjem / Nyheter / EM for landslag – runde 3: Carlsen gikk ned – Kvinnene vant
I runde tre (av ni) i EM for landslag, stilte Carlsen endelig på førstebord da Norge møtte Armenia. Carlsen har ikke tapt for Aronian siden 28. februar 2009, også da med de hvite brikkene, men i Carlsens første parti i EM gikk det altså galt.

EM for landslag – runde 3: Carlsen gikk ned – Kvinnene vant

I runde tre (av ni) i EM for landslag, stilte Carlsen endelig på førstebord da Norge møtte Armenia. Carlsen har ikke tapt for Aronian siden 28. februar 2009, også da med de hvite brikkene, men i Carlsens første parti i EM gikk det altså galt.

Carlsen stod bonde over, men ble for  grådig og plukket opp en bonde til. Det første til at Aronian fikk Carlsens dronning mot løper og tårn, og som den teknikeren han er, vant han like etter tidskontrollen. Norge tapte dermed på førstebord.

Hammer presset lenge for seier mot GM Sargissian (ARM 2689), men måtte til slutt gå med på remis med bare tårn igjen på brettet. Aryan Tari, derimot, reddet den norske æren ved å nedspille GM Sergei Movsesian (ARM 2666).

Frode Urkedal stod lenge bedre enn GM Hrant Melkumyan (ARM 2632), men presset på litt for hardt for seier og overså en matt-trussel. Dermed tapte Norge 2,5-1,5 for Armenia og står med 2/6 poeng.

Runde 4:

Det blir Skandinavisk oppgjør senere i dag når Norge møter Danmark i runde 4. Det bør være overkommelig for Norge, selv uten Carlsen på laget.

Partiene kan følges fra kl 16:00 i dag hos blant annet Chess24 (Åpen klasse | Kvinneklassen ), ChessBomb og Chessdom.

Resultater for laget i åpen klasse

Runde 1: Norge – Montenegro: 1,5-2,5
Runde 2: Norge – Litauen: 2,5-1,5
Runde 3: Norge – Armenia: 1,5-2,5
Runde 4: Norge – Danmark

Resultater for Norge

Resultatliste åpen klasse

Kvinnelaget

Norges ankerkvinne Sheila Barth Sahl har ledet an i de to innledende rundene. Først ved seier over IM Foisor (ROM 2346), deretter med seier over WIM Havlikova (CZE 2323). I det skandinaviske oppgjøret Norge – Sverige i tredje runde, måtte hun derimot gi tapt for WIM Inna Agrest (SWE 2175).

Da Sahl tapte, trådte de andre kvinnene fram og med seier til WGM Niina Koskela over Jessica Bengtsson (SWE 2040) og WGM Olga Dolzhikova over WFM Emilia Horn (SWE 1981), ble det seier til de norske kvinnene da Monika Machlik sikret remis på 4. bord.

Runde 4

I fjerde runde skal de opp mot Aserbajdsjan. De er ikke like skremmende som det Aserbajdsjanske laget i åpen klasse, og de norske kvinnene er ratet kun 100 poeng lavere enn sine Aserbajdsjanske motstandere.

Partiene kan følges fra kl 16:00 i dag hos blant annet Chess24 (Åpen klasse | Kvinneklassen), ChessBomb og Chessdom.

Resultater for kvinnelaget

Runde 1: Norge – Romania: 1,5-2,5
Runde 2: Norge – Tsjekkia: 1-3
Runde 3: Norge – Sverige: 2,5-1,5
Runde 4: Norge – Aserbajdsjan

Resultater for Norge

Resultatliste kvinneklassen

 

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.