Hjem / Nyheter / Begynnerturnering i Oslo
Har du blitt bitt av Magnus-effekten? Liker du springere bedre enn løpere, men er litt usikker på dine egne sjakkferdigheter? Nå kan du teste det når SK Stjernen arrangerer sjakkturnering i Oslo for deg som ikke har spilt så mye før.

Begynnerturnering i Oslo

Har du blitt bitt av Magnus-effekten? Liker du springere bedre enn løpere, men er litt usikker på dine egne sjakkferdigheter? Nå kan du teste det når SK Stjernen arrangerer sjakkturnering i Oslo for deg som ikke har spilt så mye før.

Heidi Røneid er en av NRKs sjakk-eksperter
Heidi Røneid er en av NRKs sjakk-eksperter

Heidi Røneid er kjent som publikums alibi i NRK-sendingen fra sjakk-VM, men er en ildsjel for rekrutteringen til sjakk-Norge og har jevnlig arrangert begynnerturneringer for sjakklubben Stjernen.

–  Dette er turneringen for deg som aldri har satt dine bein i en sjakklubb, eller som så vidt har stukket snuten innom, men som stort sett har spilt mot venner eller på nett, sier Heidi Røneid, initiativtaker for turneringen.

Norges sjakkforbund har merket en enorm økning i interessen rundt sjakk de siste årene – også kalt Magnus-effekten – og har både i 2014 og 2015 hatt en enorm økning. Man må tilbake til 80-tallet for å finne liknende tall og sannsynligvis blir 2015 tidenes topp-år for NSF.

Men det er alltids plass til flere. Og har du lurt på hvordan det er å spille sjakk i en klubb er dette en perfekt mulighet. Her kan du spørre om alt du måtte lure på, du møter spillere på ditt nivå og kanskje er der du som ender med å vinne hele turneringen, smiler Heidi.

Turneringen er tirsdag 25. august i Sjakklubben Stjernens lokaler på Grünerløkka i Oslo, og går som en 5-runders hurtigsjakkturnering (10 minutters tenketid på hele partiet i tillegg til fem sekunder ekstra per trekk)

– Vet du ikke hvordan man bruker en klokke, er det helt OK. Du får opplæring, forsikrer Heidi, og legger til – Hvis du allerede har spilt lenge i klubb, så inviter alle du kjenner, så de også kan bli hekta.

Les mer på Facebook-sidene til turneringen og meld deg på ved å sende en e-post til heidironeid(a)gmail.com

Informasjon:

  • Tirsdag 25. august kl 1800 (oppmøte fra 1730 – 1. runde starter 18.10)
  • I lokalene til sjakklubben Stjernen på Grünerløkka:
    Seilduksgata 11
    0553 Oslo (kart)
  • Påmeldingsavgift kr 20,-
  • Betenkningstid: 10 min + 5 sek per trekk
  • 5 runder
  • Påmelding: på e-post til heidironeid(a)gmail.com

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *