Hjem / Nyheter / Magnus-effekten slår til: Rekorddeltakelse i BGP
De to siste årene har Magnus-effekten vist seg for fullt også i barnesjakken. I år ble det nok en gang rekord i antall starter i BGP-turneringene.

Magnus-effekten slår til: Rekorddeltakelse i BGP

20151221BGP-starter
Starter i BGP-turneringer siden sammenliknbare tall ble tilgjengelig i 1998. Kilde: bgp.sjakk.no

De to siste årene har Magnus-effekten vist seg for fullt også i barnesjakken. I år ble det nok en gang rekord i antall starter i BGP-turneringene.

Hans Inge Kongevold rapporterer at det er en soleklar ny startrekord

– Det var 3881 starter i årets BGP. Så mage har det aldri vært noen gang før, skriver Kongevold på  BGP-portalen bgp.sjakk.no.

Også siden sammenliknbare tall ble tilgjengelig i 1998, er det en soleklar rekord. Det er verdt å merke seg den enorme oppgavengen i starter de to siste årene. Fra 2013 til 2014 økte antallet starter med nesten 50 %, fra snaue 2500 starter til over 3500. I år økte det altså igjen til 3881. Og neste år brytes vel 4000-grensen?

Sjakknytt har tidligere skrevet om medlemstallene i Sjakkforbundet.  Nå er oppdaterte medlemstall for Ungdommens sjakkforbund (USF) nylig publisert og viser en liten nedgang fra 2015. Men, vi vet at rapporteringen til USF gjerne går litt i rykk og napp i klubbene, slik at vi ikke gjør oss opp en mening før vi skriver 2016.

 

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.