Hjem / Nyheter / Instruktørkus for voksne rettet mot viderekomne sjakkspillere
Ungdommens Sjakkforbund og Norges Sjakkforbund inviterer til instruktørkurs på NTG Bærum lørdag 12. og søndag 13. september 2015. Kurset er gratis og kan utløse noe reisestøtte for langtveisfarende.

Instruktørkus for voksne rettet mot viderekomne sjakkspillere

Ungdommens Sjakkforbund og Norges Sjakkforbund inviterer til instruktørkurs på NTG Bærum lørdag 12. og søndag 13. september 2015. Kurset er gratis og kan utløse noe reisestøtte for langtveisfarende.

Kursleder er Sheila Barth Sahl, mangeårig landslagsspiller på kvinnelandslaget. Hun driver også Sheilas sjakkskole og er sjakkinstruktør på heltid.

– Mange klubber og skolesjakklag ønsker å ha noe mer enn bare spilling på sjakk-kveldene. Men hvordan underviser man dem som er forbi nybegynnerstadiet? Med dette kurset vil sjakkforbundene gi tips til undervisningsopplegg, materiell, undervisningsmetoder og annet du og klubben kan bruke i undervisningen av viderekomne sjakkspillere. Kurset ble for øvrig avholdt for første gang i mai 2015, med god oppslutning og veldig gode tilbakemeldinger, skriver sjakkforbundet i invitasjonen.

Kurset retter seg mot deg som kan en del sjakk fra før. Det vil være nyttig både for deg som skal undervise voksne i sjakk, og for undervisning av barn/ungdom som er forbi nybegynnerstadiet. Alle deltagere vil få utdelt kursbevis og få tilsendt kursmateriell på email.

Tid: Lørdag 12. og søndag 13. september 2015 (se program under).

Sted: NTG Bærum, Hans Burums vei 30, Bekkestua. USFs landslagssamling for barn finner sted samtidig, slik at foreldre/ledere kan kombinere reiselederrollen med deltagelse på kurset.
Leder: Kursleder er som sist Sheila Barth Sahl, som spiller på kvinnelandslaget, jobber med sjakkundervisning på heltid og har svært lang erfaring med trening for både voksne og barn.

Pris: Kurset (inkludert lunsj) er gratis! Det kan også bli innvilget noe reisestøtte til dem som kommer langveisfra. Gi beskjed ved påmelding om dette er aktuelt for deg.

Program (cirkatider):

Lørdag 12. september
11:00 – 13:00 Temaer for sjakkundervisning: Hva underviser man dem som er over nybegynnerstadiet?
13:00 – 14:00 Undervisningsmateriell. Hvor finner man godt materiell? Hvordan kan man lage undervisningsmateriell selv? Gode dataprogrammer, internettsider osv.
14:00 – 14:45 Lunsj.
14:45 – 15:45 Undervisningsmateriell (forts).
15:45 – 17:00 Diskusjon/gruppearbeid: Vanlige problemstillinger for en instruktør, og hvordan man løser dem.

Søndag 13. september
10:00 – 11:15 Variert og god undervisning: Forskjellige undervisningsmetoder.
11:15 – 12:15 Konkrete eksempler på opplegg for et kurs og en treningshelg.
12:15 – 13:00 Lunsj.
13:00 – 14:00 Tips til én-til-én-trening, mindre grupper.
14:00 – 15:00 Praktiske tips: Hvordan kommer man i gang med et kurs, hva trenger man av utstyr osv? Oppsummering/spørsmål.

Påmelding og ytterligere informasjon

Til Sheila Barth Sahl, sheilabsahl@gmail.com, som også kan nås på telf 970 26 905, snarest mulig og senest 8. september.

Full invitasjon her

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.

Vi har den nye, offisielle ratingen!

Simen Agdestein er for første gang på over 30 år utenfor pallen på norgesrankingen!