Hjem / Nyheter / Delt 2. plass etter første dag for Carlsen
Etter første dag med VM i hurtigsjakk, er Carlsen definitivt med i tetstriden og tok fire av fem - Tar jeg fire av fem poeng hver dag, blir det VM-tittel, sier Carlsen til NRK.

Delt 2. plass etter første dag for Carlsen

Etter første dag med VM i hurtigsjakk, er Carlsen definitivt med i tetstriden og tok fire av fem
– Tar jeg fire av fem poeng hver dag, blir det VM-tittel, sier Carlsen til NRK.

4 poeng er helt etter skjema, og også akkurat samme score som i fjor.

GM Sergey Karjakin er alene i tet med 4,5 poeng av 5 mulige. Mens hele 16 spillere står med 4 poeng. Det er jevnt i teten, og selv om 11 poeng holdt til seier i fjor, må man nok opp på 12 for seier i år.

Se resultatlista etter første dag

Problemer i Berlin

Først og fremst har første dag blitt skjemmet av store problemer med organiseringen. Deltakerlisten ble ikke publisert før tre dager før turneringen, og da det først skulle start i Berlin, var ingenting klart.

Partiene startet først 30 minutter forsinket – og deretter var det store problemer med overføringen av partiene i de første rundene. Hverken TV-kanalene NRK eller VGT, eller de offisielle sendingene, fikk overført partier.

Heldigvis hadde de norske kanalene ekstra kameraer på de norske og topp-bordene, så det var mulig å følge partiet noenlunde likevel. Dette var noe NRK også ønsket som redundans, hvis noe teknisk skulle knyte seg i Berlin.

Les også sjakkbloggens: VM-arrangøren tatt på senga av den enorme sjakkinteressen

Tett i teten

Ved poenglikhet er det ratingsnittet til motstanderne som avgjør (med den lavest rangerte fjernet). Både Carlsen og Karjakin ligger ganske jevnt her, derfor ga ikke Carlsens remis i første runde store utslag her, noe som faktisk kunne blitt avgjørende.

Sammen med Carlsen på 4 poeng, finner vi blant annet Nepomniachtchi (RUS 2789), Mamedyarov (AZE 2784), Tomashevsky (RUS 2731) og Leko (UNG 2747). Kramnik (RUS 2798), Aronian (ARM 2830), Gelfand (ISR 2751), står med 3,5 poeng.

Simen Agdestein har 3 poeng etter første dag og Aryan Tari har 2 poeng.

Flere favoritter virker som de har falt av lasset allerede: Anand (IND 2800) og Vachier-Lagrave (FRA 2756) står med bare 2,5 poeng. Andreikin (RUS 2773), Grischuk (RUS 2846), Radjabov (AZE 271), Svidler (RUS 2735), Dominquez (CUB 2749) og Ivanchuck (UKR 2835) står med 3 poeng.

Norsk dekning

Skjermbilde 2015-10-10 19.39.09Både NRK1 og VGTV sendte dekning av partiet direkte.

NRK1 siktet seg inn på bredden med kommentatorene IM Torstein Bae og Heidi Røneid, programleder Line Andersen og gjest Jon Almaas. I et nytt studio fikk de mye ros, men det nye designet på brikkene og piler, fikk en del kommentarer på sosiale medier. Vi håper de kan gjøre noen små justeringer på dette, slik at det blir noe enklere å skille de forskjellige brikkene og se kontrasten.

Skjermbilde 2015-10-10 19.40.18VGTV siktet nok litt høyere på ratingskalaen og har Mads Andersen som programleder og GM Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahlum som faste kommentatorer. I tillegg hadde de GM Leif Erlend Johannessen i studio med Magnus-biograf (og Dream Team ildsjel) Aage G. Sivertsen.

Det var derfor ganske stor forskjell i målgruppene til de to sendingene, hvilket gjør det enklere for publikum å velge også.

Runde 6:

I runde 6 møtes følgende spillere:
Magnus Carlsen – Daniil Dubov (RUS 2667)
Sergei Karjakin – Ian Nepomniachtchi
Nikita Vitiugov (RUS 2672) – Simen Agdestein
Aryan Tari – Rinat Jumbayev (KAZ 2575)
Se hele oppsettet her

Runde 6-10 spilles i morgen, søndag, fra kl 1400 og kan følges på VGTV(og på nett), NRK1 eller på nett på chess24.com, chessbomb.com eller chessdom.com

 

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *