Hjem / Nyheter / Wei Yi med superparti

Wei Yi med superparti

I Danzhou Super GM-turneringen var vi i dag vitne til et parti av de sjeldne. GM Wei Yi spilte ned GM Lazaro Bruzon Batista, jagde kongen over halve brettet før han ga opp med kongen på h3.

Oppdatert: Artikler hos NRK og Aftenposten

Turneringen er en 9-runders turnering hvor alle møter alle og blant annet chess24.com dekker turneringen på nett. De beste kineserne deltar samt GM Batista (CUB) og GM Krishnan Sasikiran (IND).

Tilbake til partiet: På nett sammenliknes partiet med «The Immortal Game» og «The Evergreen Game«, men en riktigere sammenlikning er kanskje «Århundrets sjakkparti» fordi det ble spilt av en da 13 år gammel Bobby Fischer. Wei Yi er en 16 år gammel stormester som tidligere i år ble den yngste spiller over 2700 i rating noen sinne. Til sammenlikning var GM Magnus Carlsen nesten 1 år eldre da han brøt 2700-grensen – og han var den til da yngste som hadde brutt 2700-grensen. Yi ofrer i trekk 22 et helt tårn på f7 for å trekke kongen ut på brette, som begynnelsen på en lang plan. Senere magnet-ofrer han løperen videre og partiet avsluttes med den sorte kongen på h3 med matt i få trekk:

GM Simon Williams har gått igjennom partiet i denne videoen

Se også chess.com sin dekning og analyse av partiet

Han utkalkulerte computerne

 

Andre reaksjoner på twitter:

 

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.