Legger kr 500.000 på bordet.
– Vi ser med glede på alle initiativ til dette i Norge, og vil støtte alle seriøse forsøk til å få dette til, sier Morten L. Madsen, president i Norges Sjakkforbund i en pressemelding.
På to måneder skal søknaden være ferdig og klar å sende til Agon.
Vil skape folkefest
I dag har en gruppe entusiaster i Oslo i samarbeid med Norges Sjakkforbund vært i møte med byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og ordfører med Marianne Borgen (SV), og fått en prosjektstøtte på kr 500.000.
Se video fra møtet nederst i artikkelen!
– Vi er takknemlige for den støtten som vi nå får, og som kan gi en folkefest i 2018, sier Geir Nesheim, generalsekretær i Norges Sjakkforbund.
For å lande sjakk-VM i Norge må initiativet hente inn rundt 40 millioner kroner, i tillegg til å vinne konkurransen mot internasjonale metropoler.
– Interessen rundt sjakk og Magnus Carlsen har aldri vært større. Dette blir selvfølgelig krevende, men vi er optimister, sier Nesheim.
Ønskert stort løft, men først intenst arbeid
Det er et initiativ fra seriøse privatpersoner som står bak, mens Norges Sjakkforbund bidrar som faglig støttespiller og sparringspartner til initativets første fase.
– I dag starter et intenst arbeid med finansiering og samarbeidspartnere, og ikke minst for å skape et så attraktivt konsept at Oslo trekker det lengste strået. Konkurransen er beinhard, trolig mot internasjonale metropoler, skriver sjakkforbundet i pressemeldingen.
Interrimstyret, som Oslo-initiativet kaller det, består av initiativtaker Geir Rognlien Elgvin, Pål Løwe og Tore Walaker. I tillegg bidrar Norges Sjakkforbund som faglig støttespiller.
– Norge kan virkelig løfte internasjonal sjakk som unik begivenhet til et enda bredere publikum over hele verden, sier Nesheim
Etter sjakk-OL i 2014 sitter Norge på viktig kompetanse i store mesterskap, og flere norske aktører er verdensledende på formidling av sjakk, ikke minst innen TV-dekning.
– Vi skal skape en folkefest og et varig løft for norsk sjakk over hele landet, sier Nesheim
Se video fra møtet
Filmet av en av initiativ-takerne, Geir R. Elgvin: