Hjem / Aktuelt / Vil ha sjakk-VM til Oslo
Ordfører Marianne Borgen (SV) og byrådsleder Raymond Johansen (AP) legger penger på bordet for å få sjakk-VM til Oslo i 2018

Vil ha sjakk-VM til Oslo

dsc_0534_thb
Ordøreren og byrådslederen på én side av bordet, Norges Sjakkforbund og Oslo-initiativet på den andre siden. Foto: Norges Sjakkforbund / Kristoffer Gressli

Legger kr 500.000 på bordet.

– Vi ser med glede på alle initiativ til dette i Norge, og vil støtte alle seriøse forsøk til å få dette til, sier Morten L. Madsen, president i Norges Sjakkforbund i en pressemelding.

På to måneder skal søknaden være ferdig og klar å sende til Agon.

Vil skape folkefest

I dag har en gruppe entusiaster i Oslo i samarbeid med Norges Sjakkforbund vært i møte med byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og ordfører med Marianne Borgen (SV), og fått en prosjektstøtte på kr 500.000.

Se video fra møtet nederst i artikkelen!

– Vi er takknemlige for den støtten som vi nå får, og som kan gi en folkefest i 2018, sier Geir Nesheim, generalsekretær i Norges Sjakkforbund.

For å lande sjakk-VM i Norge må initiativet hente inn rundt 40 millioner kroner, i tillegg til å vinne konkurransen mot internasjonale metropoler.

– Interessen rundt sjakk og Magnus Carlsen har aldri vært større. Dette blir selvfølgelig krevende, men vi er optimister, sier Nesheim.

Ordfører Marianne Borgen (SV) og byrådsleder Raymond Johansen (AP) legger penger på bordet for å få sjakk-VM til Oslo i 2018
Ordfører Marianne Borgen (SV) og byrådsleder Raymond Johansen (AP) legger penger på bordet for å få sjakk-VM til Oslo i 2018. Foto: Norges Sjakkforbund / Kristoffer Gressli

Ønskert stort løft, men først intenst arbeid

Det er et initiativ fra seriøse privatpersoner som står bak, mens Norges Sjakkforbund bidrar som faglig støttespiller og sparringspartner til initativets første fase.

– I dag starter et intenst arbeid med finansiering og samarbeidspartnere, og ikke minst for å skape et så attraktivt konsept at Oslo trekker det lengste strået. Konkurransen er beinhard, trolig mot internasjonale metropoler, skriver sjakkforbundet i pressemeldingen.

Interrimstyret, som Oslo-initiativet kaller det, består av initiativtaker Geir Rognlien Elgvin, Pål Løwe og Tore Walaker. I tillegg bidrar Norges Sjakkforbund som faglig støttespiller.

– Norge kan virkelig løfte internasjonal sjakk som unik begivenhet til et enda bredere publikum over hele verden, sier Nesheim

Etter sjakk-OL i 2014 sitter Norge på viktig kompetanse i store mesterskap, og flere norske aktører er verdensledende på formidling av sjakk, ikke minst innen TV-dekning.

– Vi skal skape en folkefest og et varig løft for norsk sjakk over hele landet, sier Nesheim

Se video fra møtet

Filmet av en av initiativ-takerne, Geir R. Elgvin:

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.