Hjem / Nyheter / Sjakk blir demonstrasjonsidrett i vinter-OL 2018, eller?
Både FIDE president Kirsan Ilyumzhinov bekrefter at sjakk blir demonstrasjonsidrett i vinter-OL 2018 i Pyeongchang, Sør-Korea

Sjakk blir demonstrasjonsidrett i vinter-OL 2018, eller?

Både FIDE president Kirsan Ilyumzhinov bekrefter at sjakk blir demonstrasjonsidrett i vinter-OL 2018 i Pyeongchang, Sør-Korea. Presidenten har en stund vært i Sør-Korea og møtte blant annet guvernøren i Gangwon-provinsen, Choi Moon-soon, som FIDE også hevder er President of the Organizing Committee of Winter Olympic Games 2018 in Pyeongchang. Ifølge Wikipedia stemmer det at at en (tidligere) guvernør i Gangwon har vært president for OL 2018-komiteen, men han gikk av for ett år siden.

Mr. Choi Moon-soon, as the Head of the Organizing Committee of the Winter Olympic Games 2018 invited FIDE to participate in the Games as a demonstration sport

Selv om dette altså er publisert av FIDE, kan det være greit å ta det med en klype salt før det eventuelt publiseres på nettsiden for Ol 2018. Eneste som ble funnet om sjakk på denne siden, var om curling, som kalles sjakk på is.

Ilyumzhinov er kjent for å love litt av hvert, og har et par røverhistorier på lager.  Det er altså lurt å avvente feiringen av nok et gull i vinter-OL til det blir noe mer sikkert og eventuelt bekreftet fra offisielt OL-hold. Hverken på OL 2018 eller IOCs nettsider for 2018 sies noe om dette.

https://instagram.com/p/5PS2X-Tcgq/

Oppdatert:

På twitter er det også noe skepsis til FIDE-presidentens annonsering:

 

Foto: FIDE.com

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.