Hjem / Nyheter / Dette mener anmelderne om «Magnus»
Verdenspremieren på Magnus-filmen var natt til i dag, nå har pressen så smått begynt å anmelde filmen.

Dette mener anmelderne om «Magnus»

Verdenspremieren på Magnus-filmen var natt til i dag, nå har pressen så smått begynt å anmelde filmen.

Se bilder fra premieren i New York: Se bilder hos Getty Images

Les mer om filmen her – «Magnus» har opprinnelig norsk premiere 9. september, men vil (kanskje) bli flyttet fram noen uker grunnet Sjakk-OL som starter 1. september. Dermed kan Magnus få premiere i Norge 26. august.

The Hollywood News

Magnus is an engrossing, truly inspirational new documentary which receives its world premiere at this year’s Tribeca Film Festival.

Magnus isn’t really a film about chess at all, but about confidence, the will to succeed, overcoming obstacles and frustrations, but most of all, family. Magnus, both the film and the person, is remarkable, and truly inspirational.

Les hele anmeldelsen her

Screen Daily

Magnus-filmen-anm3

Stramt drama med god fremdrift på 76 minutter. «Magnus» en sikker festival-sensasjon.

Mens «Magnus» sonderer Carlsens indre liv og hans kamper for å bekjempe verdens beste spillere, ser vi ikke hvorvidt han har noen konflikter med sin far eller noen intersse for jenter. Og vi lurer på hvordan den tilbaktrukne gutten som knapt snakket ble flytende i engelsk.

Vi ser Carlsens styrke bli testet (alltid mot eldre motstandere) i turneringer, som Ree klipper som sports-sendinger, for å få framm drama av to menn som dytter sjakkbrikker rundt på et bord i stillhet. En uforglemmelig scene setter ham, med bind for øynene og ryggen til 8 sjakkbrett, spillende mot 8 dyktigere spillere på en gang. Carlsen slår dem alle. Det er sjeldent til og med at en fiksjonsfilm kan overgå øyeblikk som dette. 

Les hele anmeldelsen

Magnus-filmen-anmVG

– Usedvanlig gripende: Terningkast 5

Vi kan alle kjenne oss igjen, trass i at filmen skildrer et menneske det er vanskelig å komme inn på, uoppnåelig svevende på et abstraksjonsnivå som er ubegripelig for de fleste av oss.

Vi gjenkjenner krisefølelsen, like unik for hver enkelt. Frustrasjonen over å være den eneste som forstår din indre verden og at ingen egentlig kan hjelpe. Men så er det kanskje noen som kan det likevel? Noen som kommer fra stedet der alt begynte. Dette gjør «Magnus» til en usedvanlig engasjerende og gripende film.
Les hele anmeldelsen

Magnus-filmen-anm2We Got This Covered

BRA – 3,5/5

Magnus er et intenst, men ujevnt glimt inn i verdenen i sjakkeliten gjennom filmens hovedperson, «sjakkens Mozart», Magnus Carlsen.

Magnus er en interessant film, selv om den ikke er enestående god. Filmen prøver å gi et innblikk i det som er en noe introvert og unnvikende karakter. Som spillet han spiller så utmerket, er Magnus Carlsen en gåte, utilgjengelig for dem utenfor hans verden. Å lage en film om en slik unnvikende skikkelse er en utfordrende oppgave, og det er et testamente til kvaliteten på «Magnus» at filmen lykkes så godt som den gjør.

Les hele anmeldelsen

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.