Hjem / Nyheter / Ny kvinneverdensmester: Hou Yifan!
Neste stopp for den ferske verdensmesteren er Fagernes og Altibox Norway Chess Qualifier.

Ny kvinneverdensmester: Hou Yifan!

Suveren leder på verdensrankingen for kvinner etter VM er Hou Yifan
Suveren leder på verdensrankingen for kvinner etter VM er Hou Yifan

Neste stopp for den ferske verdensmesteren er Fagernes og Altibox Norway Chess Qualifier.

Med en seier også i det niende partiet var kinesiske Hou Yifan totalt overlegen Mariya Muzychuk og vant tilbake verdensmestertittelen med en 6-3 seier i VM-matchen.

Suveren verdensmester

Yifan har vært den suverene eneren på kvinnesiden siden Judit Polgar la opp. Hun mistet verdensmestertittelen i fjor da hun, grunnet andre turneringsforpliktelser, ikke kunne stille i utslags-VM.

Derfor er det ukrainske Mariya Muzychuk som var regjerende verdensmester for kvinner. Men i matchen mellom Yifan og Muzychuk var det aldri noen tvil.

Hou Yifan vant det 2., 6. og 9. partiet og vant dermed VM-matchen totalt 6-3. Matchen var maksimalt 10 partier, men Yifan trengte altså kun 9 partier for å avgjøre.

Spiller Rating 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Totalt
Hou Yifan 2673 ½ 1 ½ ½ ½ 1 ½ ½ 1 6
Mariya Muzychuk 2554 ½ 0 ½ ½ ½ 0 ½ ½ 0 3

Neste stopp Fagernes

Hou Yifan ble den 13. verdensmesteren for kvinner da hun først vant VM i 2010, men fordi hun ikke deltok i utslags-VM i 2012 og 2015, mistet hun tittelen disse årene. Hun har likevel alltid vunnet igjen tittelen på første forsøk etter å ha mistet den. Først i 2013 i en match og nå i 2016.

Les mer om kvinne-VM

Hou Yifan blir å se på Fagernes i påsken
Kvinneverdensmester Hou Yifan blir å se på Fagernes i påsken

Den neste oppgaven for den nybakte verdensmesteren er Altibox Norway Chess Qualifier på Fagernes 23. til 26. mars. Vinneren får den siste plassen i det sterke feltet i Norway Chess.

I kvalifiseringsturneringen er hun andrerangert bak Jon Ludvig Hammer, men foran svenske Nils Grandelius og norske Aryan Tari. Først spilles det 3 runder langsjakk. Her får man 3 poeng for seier og 1 poeng for remis. Deretter spilles 3 runder hurtigsjakk hvor det gis 2 poeng for seier og 1 poeng for remis.

Ved poengliket vil det bli spilt lynpartier om turneringsseieren, og eventuelt armageddon. Vinneren av turneringen får altså den siste plassen i superturneringen Norway Chess.

Sjakkturneringen på Fagernes i påsken har allerede mange høydepunkter, bl.a. med deltagelse fra 13 stormestere, deriblant de norske Simen Agdestein, Kjetil A Lie og Leif E. Johannessen. Vi er glade for at NSF legger kvalifiseringsturneringen til Fagernes og på den måten er med og bygger opp under dette flotte arrangementet, sier Hans Olav Lahlum, arrangør av Fagernes Chess International i en pressemelding.

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *