Hjem / Nyheter / Sotra auksjonerer bort navnet på eliteserielaget
OBOS betalte 13 millioner for å navngi norsk fotballs 1. divisjon. Du må neppe ut med like mye for å sette ditt navn på Sotras eliteserielag i sjakk

Sotra auksjonerer bort navnet på eliteserielaget

OBOS betalte 13 millioner for å navngi norsk fotballs 1. divisjon i år. Du må neppe ut med like mye for å sette ditt navn på et eliteserielag i sjakk.

Sotra Sjakklubb rykket nemlig opp til eliteserien i sjakk i fjor og spiller for første gang i eliteserien. Som en del av en fundraising for klubben, har de nå lagt ut eliteserienavnet på auksjon.

– Det er gjerne en uvanlig fremgangsmåte å selge lagnavnet på nettauksjon. Samtidig er jeg sikker på at de 20 spillerne vil synes det er stas å spille med et sponsornavn på samme måte som sykkellagene i Tour de France. Og om det er en lottomillionær med glimt i øyet, heter vi gjerne ”Frank er kul” også, sier Gisle Bjugn, lagleder for Sotras eliteseriesatsing.

Gisle Bjugn, her i dyst mot IM Maxim Turov under Sjakk1.no GP på Stora i sommer
Gisle Bjugn (til høyre), her i dyst mot IM Maxim Turov under Sjakk1.no GP på Stora i sommer

I skrivende stund er høyeste bud på kr 1, men det er en minimumspris på kr 5000.

– Vi aner ikke hva navnet på laget kan være verdt. Kanskje vi får et jubelbud, og kanskje ingen i det hele tatt. Vi vet ikke uten å ha forsøkt, fortsetter Bjugn.

Sjekk ut auksjonen på qxl.no

Så sent som i 2012-2013-sesongen spilte Stora i 2. divisjon og rykket opp. Deretter har de vunnet 1. divisjon to år på rad, men det var altså først i fjor de slo igjennom i kvalifiseringen til eliteserien og rykket opp til eliteserien.

– Om vi ikke hadde vært villig til å tenke nytt og gjøre ting litt anderledes i Sotra SK, hadde vi ikke vært et Eliteserielag i dag. Vi rykket opp med spillere helt ned i klasse 3, og de er også med oss til Eliteserien. At vi forsøker oss på nettauksjon er i samme leia, avslutter Bjugn.

Auksjonen avsluttes mandag 26. oktober kl 15.

Sjekk ut auksjonen på qxl.no

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *