Hjem / Nyheter / Blogg fra Magnus Carlsen: 2015 avsluttes utmerket
Foto: David Llada / Qatar Masters Open

Blogg fra Magnus Carlsen: 2015 avsluttes utmerket

Magnus Carlsen har skrevet et nytt innlegg på bloggen sin etter Qatar Masters Open. Her tar han opp det siste halvårets usikkerhet.

– Qatar Masters Open 2015 har vært en flott opplevelse. Det sterke feltet, spilleområdet, hotellet Torch Doha, atmosfæren, sommer utenfor og arrangørens fokus på detaljer, har gjort dette til en ekstraordinær turnering. Og for meg personlig: å vinne hjelper, skriver Carlsen i bloggen sin.

GM Magnus Carlsen Norges 7. stormester 2004
GM Magnus Carlsen blogger for Arctic Securities med litt ujevne mellomrom.

Magnus Carlsen legger ikke noe imellom, og er klar på at han det siste året har hatt litt problemer.

– Suksess gir selvfølgelig selvtillit. Av natur har jeg alltid vært optimistisk før turneringer og før enkeltpartier. Som ungdom spilte jeg et flertall av partiene mine mot høyere rangerte spillere, men var aldri avskrettet. Likevel, mine ikke optimale prestasjoner halvåret før London Classics ga en støyt i selvtilliten min. Jeg trengte å stabilisere meg for å komme tilbake på sporet. Flere av partiene i London var jeg nær ved å vinne, men kanskje en kombinasjon av lavere selvtillit og en litt tryggere tilnærming enn tidligere, førte til at jeg mistet noen muligheter, skriver han videre.

Dette stemmer med spekulasjoner som har vært oppe i mediene tidligere. Både IM Torstein Bae og Carlsens manager Espen Agdestein har ment dette.

Magnus Carlsen er derfor fornøyd med at han klarte å fortsette trenden fra London, hvor han vant flere partier mot slutten, samt stikk-kampene mot Vachier-Lagrave.

– Etter å ha avgitt en remis i første parti vant jeg fire på rad, inkludert et spektakulært parti mot Chao Li. Det var flere remiser på topp-bordene enn i fjor, så etter to remiser mot Wesley So og Anish Giri var jeg fortsatt i delt ledelse, skriver Carlsen.

– Til tross for at jeg spilte sort, vant raskt mot Mamedyarov. Hans angrepsplan fungerte rett og slett ikke, men det er forståelig at han ikke ønsket å spille d5 rett og slett ikke fungerte, men forståelig at han ikke ønsket å spille d5 og gå inn i et litt dårligere sluttspill med et par miserable timer foran seg. Et par nøyaktige forsvarstrekk var nok til å uskadeliggjøre hans angrep, og med bonde under gikk han berserk og tapte umiddelbart, skriver han videre.

Han oppsummerer også hva som skjedde på avslutningsdagen, først mot Kramnik og så mot Yu:

– Som hvit mot Kramnik bestemte jeg meg for å spille trygt. Kramnik var et halvt poeng bak og trengte å vinne, men virket fornøyd med en rask remis i en spansk 5. Te1-variant. Fjorårsvinneren Yu Yangyi avsluttet imponerende igjen med to seire, inkludert en kamp-seier mot Wesley So. I stikk-kampen om seieren kom Yu aldri i gang. Jeg vant et greit parti som hvit og da han bukket en offiser i trekk 16 ga han like greit opp. 7/9 etterfulgt av 2-0 i stikk-kampen, og min første åpne turnering på omtrent 8 år endte med seier, avsluttet Carlsen.

Blogginnlegget kan leses i sin helehet på engelsk på arcticsec.no.

 

Om Gressli

Ansvarlig for Sjakknytt.no. Typisk "habil klubbspiller".

Sjekk også

Kan gå mot store endringer i norsk sjakk

Sentralstyret i Norges Sjakkforbund har i dag lagt tre store forslag ut på høring.

Januar-ratingen er endelig offisiell!

Vi publiserte de nye, offisielle listene, forrige uke. Nå er de endelig offisielle etter at ELO-komiteen publiserte dem i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *